Te-ai trezit si ai vazut mici pete pe lenjeria intima?

Daca s-a intamplat asta, cel mai probabil ai avut un vis umed. Stim ca poate parea rusinos sau confuz, insa este o experienta prin care trece toata lumea.

Si ghici ce ? E total normal !

Termenul formal este de emisii nocturne si defineste un orgasm spontan in timpul somnului care include ejaculare pentru barbati sau umezeala vaginala pentru femei. Spre exemplu, in timpul noptii, baietii isi pot visa partenera sau anumite scene sexuale care ii excita, si daca este foarte intens, acestia pot ejacula fara sa isi dea seama – astfel se explica si petele de pe boxeri.

De obicei visele umede sunt cele mai frecvente in perioada pubertatii deoarece atunci au loc cele mai multe schimbari hormonale in corpul tinerilor. Insa ele pot aparea si la adulti. Pe langa varsta, aparitia emisiilor nocturne poate fi influentata si de implicarea in activitati sexuale, cat timp a trecut de la ultimul act sexual sau cat de satisfacuti am fost. Dar asta nu inseamna ca doar persoanele care si-au inceput viata sexuala pot avea vise umede! Si persoanele care nu au avut nici un contact sexual pana atunci pot experimenta astfel de vise.

In cele din urma nu ar trebui sa fii rusinat de visele umede – ele sunt perfect normale si pot fi chiar interesante si amuzante! Daca te simti comfortabil cu ele, te pot ajuta sa te cunosti mai bine pe tine si preferintele tale in materie de sex. Insa daca acestea te fac sa te simti incomfortabil si consideri ca sunt prea dese, poti discuta cu cineva mai in varsta, un sexolog sau cu un psiholog.

Sursa : healthline.com, kidshealth.org, teenhealthsource.com
Poza: pixabay.com