Nu e obligatoriu, dar e binevenit.

De ce ?

Urinatul dupa sex te poate ajuta sa nu dezvolti o infectie urinara.

Infectia urinara este una dintre cele mai raspandite infectii bacteriene, apare in momentul in care o anumita parte a tractului urinar se infecteaza, de obicei uretra sau vezica urinara. Mai exact, bacteriile ajung in uretra ( micul pasaj care transporta urina in exterior) si se multiplica. De acolo acestea pot ajunge in vezica urinara, in uretere ( tuburile care iti leaga vezica urinara de rinichi) sau chiar la rinichi in cazul in care infectia nu este tratata.

Astfel, urinatul dupa un contact sexual te poate ajuta sa elimini bacteriile din uretra. Aceasta recomandare se aplica in cazul tuturor tipurilor de contact sexual, nu numai a celui vaginal cu penetrare. Bacteriile pot ajunge in uretra si in timpul sexului oral, de pe mana sau fata partenerului, dar si in cazul sexului anal. Totodata, atat fetele cat si baietii ar trebui sa urineze dupa sex, desi fetele sunt mai predispuse la aparitia unei infectii urinare deoarece lungimea uretrei este mai mica in cazul lor decat a baietilor, deci o distanta mai mica de parcurs de catre bacterii.

Cand exact trebuie sa urinezi dupa contactul sexual ?

Nu exista un timp limita, nu trebuie sa sari din pat imediat ce ati terminat, insa cat mai curand este cat mai bine. Pentru cei care prefera imbratisarile, va puteti bucura de ele atat timp cat in urmatoarele 30 de minute faceti si un drum pana la baie.

Sursa : healthline.com, self.com
Poza: pixabay.com