Dorinta  de satisfacere a instinctului sexual= LIBIDOU
Sexul are multe efecte benefice asupra sanatatii. Multe persoane insa nu se pot bucura de sex pentru ca au libidoul scazut. Dar acesta nu este o boala cronica incurabila – exista cateva moduri foarte simple de a-ti creste libidoul.

Libidoul are nevoie de romantism
Varsta si alimentatia necorespunzatoare nu pot fi intotdeauna raspunzatoare pentru scaderea libidoului. Uneori trebuie doar sa ii acorzi suficient timp partenerului tau.

Ingrijeste-ti corpul pentru a avea un libidou mare
O viata sexuala grozava depinde si de cat de multa energie fizica ai si cum te simti. Deci, macar din cand in cand incearca sa faci cateva exercitii in afara dormitorului tau.

Libidoul vine…gandindu-te la sex
Sexul si libidoul nu apar pur si simplu. Din pacate, nu poti doar sa apesi pe un buton atunci cand vrei pasiune si dorinta. Gandeste-te la viata ta sexuala asa cum te gandesti si la alte lucruri.

Libidoul are nevoie de vitamine esentiale
Organismul nostru s-ar degrada in mod sigur daca nu i-am oferi un aport suficient de vitamine (A, B1, B3) si daca acesta este afectat, atunci au de suferit si activitatile noastre fizice, implicit sexul.

Exista din fericire si experti care te pot ajuta/consilia pentru a intelege si mai bine cu ce se “mananca” libidoul:

Specialistul bioenergetician
Pentru ca libidoul are legatura atat cu aspectele fizice, cat si psihologice ale unei persoane, un bun specialist bioenergetician este o solutie pentru a lucru cu lipsa de dorinta sexuala. Nu ar trebui sa fii jenat din cauza comportamentului neobisnuit care poate sa te insoteasca odata cu aceasta tehnica de vindecare.

Medicul generalist
Irwin Goldstein, redactor principal al ziarului Jurnalul de Medicina Sexuala afirma ca persoanele cu probleme de libidou ar trebuie sa mearga la un medic general prima data. Acesta va acorda atentie si altor simptomelor in afara de bataile de inima anormale si tensiunea arteriala. Mai mult decat orice altceva, acesta iti va verifica conditia fizica, relatia cu partenerul si obiceiurile pe care le ai.

Sexologul  
Sunt detectivi in domeniul problemelor sexuale. Lipsa poftei sexuale poate fi cauzata de disfunctii erectile, probleme de ejaculare prematura, probleme in atingerea orgasmului etc. Oamenii ezita de multe ori sa mearga la un sexolog deoarece se simt jenati sau nu-si iau problemele sexuale destul de in serios si spera ca vor disparea de la sine sau le vor rezolva ei insisi.

Terapeutii sexuali
Atunci cand un medic generalist sau un sexolog  afla ca problemele libidoului sunt rezultatul unei tulburari psihice, ei te pot trimite la un terapeut specialist. Intr-un astfel de caz, expertul dedica o perioada de timp pentru a discuta despre relatia cuplului.

Articol preluat de pe site-ul www.sexgen.ro