Daca, oricat ai incercat, nu ai reusit pana acum sa ai un orgasm sau s-a intamplat destul de rar, afla ca nu esti singura persoana. Statisticile ne arata ca intre 10-20% dintre femei nu au avut niciodata un orgasm, in timp ce numai 2% dintre barbati nu l-au experimentat. Acest lucru poate declansa sentimente de rusine, dezamagire sau chiar frustrare, ceea ce poate face ca satisfactia sexuala sa  fie chiar mai greu de obtinut. Vestea buna este ca iti poti ajuta corpul sa ajunga la orgasm! Iata cateva metode care pot contribui la o viata  sexuala implinita.

Mare grija la alimentatie

Deja nu mai este un secret faptul ca sanatatea organismului influenteaza in mod direct atat libidoul, cat si hormonii, acestia avand un impact puternic asupra abilitatii de a ajunge la orgasm. O dieta sanatoasa contine cantitati  reduse de zahar  si suficiente proteine, grasimi sanatoase ce detin cheia unui nivel hormonal bun.

Creeaza-ti  propria rutina de exercitii fizice

Sportul merge mana in mana cu orgasmul! Cum se aplica mai exact? Ei bine, pentru a putea avea un orgasm, trebuie sa asiguram un flux natural al neuronilor intre organele genitale si creier prin intermediul coloanei vertebrale si a nervilor cranieni. Iar unul dintre cele mai recomandate exercitii in acest sens este Yoga. La fel de eficiente pot fi si exercitiile fizice de stretching sau chiar sedintele relaxante de masaj.

Alunga stresul!

Stresul este aproape omniprezent in viata de zi cu zi, insa este important sa incercam sa-l reducem pe cat posibil. Mai mult decat atat, stresul poate duce la incordarea mușchilor, un alt inamic al orgasmului. Asadar, gaseste-ti propriile cai de a te relaxa, mai ales daca stii ca urmeaza un moment de tandrete alaturi de partener/a. Grijile nu au ce cauta in dormitor.

Cunoaste-te cat mai bine!

Cu exceptia cazurilor in care exista anumite afectiuni (de exemplu, un dezechilibru de tip hormonal sau frigiditate), atingerea orgasmului depinde foarte mult de factori psihologici. De aceea, cele mai importante doua lucruri in acest sens sunt: sa-ti cunosti cat mai bine corpul (cum iti place sa fii atins/a, ce te excita cel mai mult) si evident  să comunici foarte bine cu partenerul.

Sursa: https://www.planificaneprevazutul.ro/

Photo: www.turnonsantacruz.com