Programul VIATA CU HIV este derulat de catre UNOPA in beneficiul persoanelor seropozitive din Romania. Prin acest program ne propunem sa oferim sustinere pacientilor seropozitivi in lupta lor de zi cu zi cu HIV.

Viata cu HIV nu inseamna doar administrarea tratamentului ARV, simptome si efecte secundare, vizite la medic, zile de analize sau de ridicare a tratamentului. Viata cu HIV inseamna mult ma mult – prietenii sincere, iubire, familie, bucurii. Viata este capabila sa le imbratiseze pe toate, are nevoie doar de putin ajutor: respectarea regulilor legate de administarea tratamentului, cunoasterea drepturilor si a obligatiilor pe care le au persoanele seropozitive si zambete largi.

Dat fiind faptul ca tratamentul in cazul HIV reprezinta un angajament pentru o lunga perioada de timp, practic pentru tot restul vietii, pacientii au nevoie sprijin si sustinere.

Uneori, pacientii nu isi iau tratamentul corect – pacientii nu sunt aderenti, potrivit limbajului medical. De multe ori, pacientii nu isi gasesc tratamentul la spital sau apar tot felul de probleme in a avea continuitate in tratamentul antiretroviral. Probleme apar si atunci cand accesam diverse alte servicii medicale, cand mergem la stomatolog, la ginecolog, la chirurgie etc. De asemenea, criza economica reprezinta o amenintare serioasa si creeaza probleme legate de protectia sociala a persoanei seropozitive: au fost concediati multi asistenti personali, nu se platesc prestatiile sociale, incadrarea in grad de handicap nu se realizeaza conform normelor de aplicare ale legii 448/2006.

Tocmai de aceea, vrem sa venim in sprijinul persoanelor seropozitive, pentru inceput punandu-le la dispozitie doua servicii gratuite. In primul rand, vrem sa-i ajutam pe cei care vor sa fie siguri ca nu uita sa isi administreze tratamentul ARV, reamintindu-le printr-un SMS ca a venit momentul sa isi ia tratamentul. Totodata, punem la dispozitia persoanelor seropozitive din Romania un helpline telefonic, prin care pot sa comunice cu noi, sa semnaleze problemele pe care le au. O persoana cu expertiza in problematica HIV in cadrul UNOPA va raspunde la telefon si va oferi informatiile necesare.

HELPLINE UNOPA: 0800 800 141
Pentru serviciul SMS+ te rugam sa accesezi www.viatacuhiv.ro