Sexul oral inseamna stimularea organelor sexuale ale partenerului cu ajutorul gurii – se practica atat pentru provocarea placerii, cat si pentru cunoasterea dorintelor si preferintelor celuilalt.

Angajarea in oferirea de sex oral te poate expune la riscul unei sarcini ?

Nu ! O sarcina poate sa apara doar in situatia in care sperma ajunge in vagin, deci practicarea sexului oral nu te expune niciunui risc de a ramane insarcinata. Chiar si in cazul ejacularii in zona bucala/inghitirii spermei, riscul unei sarcini este nul.

Insa, praticarea sexului oral te poate expune la nenumarate infectii cu transmitere sexuala precum gonoree, herpes, HPV, sifilis, HIV, etc. Cea mai buna cale de a te feri de astfel de boli este sa te protejezi cu ajutorul prezervativului – punerea unui prezervativ pe penis il protejeaza atat pe cel care ofera, cat si pe cel care primeste (daca gustul nu este placut, exista prezervative speciale pentru sexul oral cu diferite arome). In cazul sexului oral oferit unei femei, se poate folosi tot un prezervativ – se taie o bucatica patrata de prezervativ care sa acopere toata zona intima a femeii, astfel se ofera protectie atat recipientului, cat si celui care ofera.

P.S. Nu poti ramane insarcinata daca faci sau ti se face sex oral ! Dar este foarte important sa te protejezi de infectiile cu transmitere sexuala !

Sursa: kidshealth.org, healthline.com
Photo: pixabay.com