Tinem sa incepem prin a preciza ca implicarea in orice act sexual ar trebui sa ofere placere, astfel ca, daca cumva practicati sexul anal si va provoaca discomfort sau va simtiti presat de partener, ar trebui sa va opriti si sa discutati sincer si deschis.

Daca alegeti sa practicati sexul anal pentru a va proteja de o posibila sarcina, ar trebui sa stiti ca exista cateva riscuri.

Aparitia unei sarcini este posibila in cazul in care sperma ajunge in vagin, astfel sexul anal, in sine, nu te supune nici unui risc de a ramane insarcinata! Insa pot exista anumite situatii, foarte putin probabile, in care sperma ar putea ajunge in interiorul vaginului. Distanta dintre anus si vagin este relativ mica, astfel ca, daca a existat ejaculare la nivel anal, sperma se poate scurge spre zona vaginala. De asemenea, daca dupa un contact sexual anal cu ejaculare exista si penetrare vaginala, poate aparea atat riscul unei sarcini, cat si posibilitatea transmiterii de bacterii, care se gasesc in anus si in fecale, sau/si transmiterea de infectii cu transmitere sexuala. (Sa nu uitam de lichidul pre-ejaculator care poate contine si el spermatozoizi )

Deci, riscul unei sarcini este enorm de mic cand ne referim la sexul anal, aproape nul daca este efectuat corect, protejat. Insa sexul anal este tipul de contact sexual cel mai periculos cand vorbim despre posibilele infectii cu transmitere sexuala. Anusul este slab lubrifiat natural astfel ca zona este foarte predispusa rupturilor anale sau micilor leziuni provocate de frictiune – asta te predispune atat infectiilor cu bacterii, cat si infectiilor cu transmitere sexuala, cel mai important de amintit, HIV! Cea mai buna metoda de protectie este prezervativul si este de asemenea indicat sa folosesti lubrifianti pe baza de apa pentru a te asigura ca anusul nu este supus unui discomfort sau presiuni foarte ridicate. Folosirea prezervativului ofera un plus de siguranta si asupra posibilei sarcini deoarece sperma va ramane in prezervativ.

P.S. Nu poti ramane insarcinata daca practici sexul anal, insa riscul de infectare cu o boala cu transmitere sexuala este foarte ridicat, deci cel mai bine ar fi sa te protejezi ! Prezervativul iti ofera protectie atat asupra infectiilor cat si asupra unui posibil eveniment care poate duce la aparitia unei sarcini.

Sursa : healthline.com, medicalnewstoday.com
Photo: pixabay.com