Crezi ca ar trebui sa crezi tot ceea ce vezi la TV?

Tineri fiind, este foarte usor sa fim influentati de catre TV sau presa, in general. Atat la TV, cat si pe internet putem gasi o gramada de chestiuni pornografice si problema este ca, in timp ce ne uitam pe diverse site-uri, inconstient ne setam asteptari nerealiste in ceea ce ne priveste pe noi, dar si partenerii nostri. Ideea este ca ajungem sa avem o imagine distorsionata asupra ideii unei relatii ceea ce ne va afecta legaturile din realitatea in care traim.

Iata ce trebuie sa faci in timp ce te uiti la TV:

– indiferent de imaginea promovata de presa, nu exista un anume standard in ceea ce priveste viata ta sexuala. Viata ta sexuala este ceva extrem de personal si diferita de la persoana la persoana. Ceea ce vedem la TV poate ca este perfect, dar trebuie sa intelegem ca nu este realist si deloc ancorat in realitatea noastra de zi cu zi;

– TV-ul transmite mesajul ca toata lumea face sex extrem de des. Realitatea este insa alta. Numarul de contacte sexuale difera de la persoana la persoana in functie de mai multi factori: oboseala, stres, daca exista sau nu un partener stabil, libidou etc;

– Si in final, ceea ce vedem la TV este doar ceva pus in scena si deloc real. Poti sa te uiti la TV cat doresti, insa tine cont de faptul ca mai tot ceea ce urmaresti este pura fictiune, bineinteles, in afara documentarelor sau canalelor de stiri etc. Filmele sunt facuta sa vanda si daca mai contin si scene de sex, atunci vor vinde si mai bine. Totusi, trebuie sa fim realisti si sa ne gandim la faptul ca sexul nu este totul intr-o relatie.

Daca intelegi aceste chestiuni, atunci vei fi mai sceptic in a-ti seta standarde in functie de ceea ce ai vazut la TV sau pe nu stiu ce website.