La sfarsitul actului sexual ai observat cumva o substanta alba care se scurge din prezervativ? Ar putea fi sperma!

Se poate intampla ca sperma sa se scurga din prezervativ in cazul in care barbatul ramane cu prezervativul pe penis dupa ejaculare, mai exact, dupa ce penisul incepe sa revina la marimea normala, prezervativul va deveni mai larg, lasand posibilitatea ca sperma sa se scurga pe margine. Acest lucru te supune riscului de a ramane insarcinata sau de a contracta o boala cu transmitere sexuala. Din acest motiv este foarte important ca imediat dupa terminarea actului sexual, prezervativul sa fie indepartat de pe penisul in erectie tinand de la baza lui, si totodată folosirea unui prezervativ nou dupa fiecare act sexual/ejaculare.

O alta cale prin care sperma se poate scurge din prezervativ este ruperea sau avarierea acestuia :

  • Prezervativul se agata de ceva ascutit/ este intepat de ceva precum unghii, dinti sau obiecte contondente ( PS. Nu deschideti ambalajul prezervativului cu dintii)
  • Prezervativul se poate rupe pe parcursul actului sexual daca nu exista destula lubrifiere. Daca simtiti discomfort, opriti-va si verificati.
  • Folosirea lubrifiantelor sexuale pe baza de ulei pot avaria materialul din care este facut prezervativul, fiti mereu atenti asupra tipului de lubrifiant pe care il folositi.
  • Verificati mereu data de expirare a prezervativelor. Daca prezervativul este vechi, acesta se poate rupe.
  • Verificati ambalajul prezervativului (daca nu a suferit nicio ruptura) si bula de aer pe care ar trebui s-o simtiti la palparea ambalajului. Daca bula de aer nu mai exista, inseamna ca ambalajul a fost avariat, deci exista posibilitatea ca si prezervativul sa fie afectat.

O metoda prin care puteti verifica daca prezervativul a fost avariat pe parcursul actului sexual este ca dupa indepartarea lui, de pe penisul in erectie, sa il innodati la baza si sa trageti cu presiune de sus in jos (de la margine spre varf) pentru a vedea daca cumva curge ceva.

Sursa: plannedparenthood.org
Photo: pixabay.com