Ruperea atei!

CUM ESTE CU RUPEREA ATEI LA BAIETI?

CE ESTE ATA?

CE SE INTAMPLA CAND ACEASTA SE RUPE?

penis_2La fete ca „dovezi” ale virginitatii sunt considerate doua aspecte : integritatea himenului si sangerarea la primul contact sexual cu penetrare vaginala. La baieti, ramane treaba cu sangerarea, iar locul himenului este luat de „ata”. Acestea ar fi, in opinia celor aflati inca in Evul Mediu al intelegerii vietii sexuale, „dovezi” ale virginitatii la baieti. „Ruptul atei” ca element al „piederii virginitatii” este o alta informatie (folclorica) fara legatura cu realitatea. Frenum preputi sau fraul preputului (asta este de fapt „ata”) care leaga preputul de gland nu se „rupe”, obligatoriu, la primul act sexual cu penetrare. Este un tesut conjunctiv si poate, farte bine, sa se intinda.

INDICATII POZA: 1. Gland; 2. Corona; 3. Ata; 4. Sulcus; 5. Partea interioara a preputului; 6. Partea exterioara a preputului.

Fraul preputului sau ATA este o portiune de tesut conjunctiv ce se afla, in partea posterioara a penisului, intre baza glandului si partea interioara a preputului. Este cunoscut mai ales sub numele de „ata”. Este foarte sensibil la excitatie, mai ales la intindere.

In legatura cu fraul preputului („ata”) si preputul, sunt destul de des intalnite doua probleme … una este cea generata de un frau prea strans ceea ce face ca decalotarea sa fie dureroasa, iar in unele cazuri sa apara mici sangerari in momentul actului sexual, iar cea de a doua este generata de fimoza (ingustarea congenitala sau inflamatorie a preputului) ce are ca rezultat imposibilitatea decalotarii penisului. In acest al doilea caz, transpiratia, secretiile naturale (smegma) si urmele de urina se pot acumula in jurul glandului. Datorita faptului ca exista un mediu cald si umed, aceste acumulari hranesc bacteriile locale care pot determina infectii ale tractului urinar. Problema fimozei poate fi foarte usor rezolvata de un medic de specialitate printr-o interventie chirurgicala foarte simpla si rapida.

Este adevarat, uneori, in cazul primului act sexual cu penetrare, poate apare o sangerare din cauza ruperii partiale a acestuia. Dar aceasta intamplare nu este valabila numai in cazul primului act sexual, ci si in cazul unui act sexual mai „furtunos” si la orice varsta. Cauza este un preludiu grabit, insuficient, ceea ce inseamna o lubrifiere insuficienta de unde si fortarea, intinderea puternica a fraului (atei) ceea ce poate duce la ruperea lui. Si bineinteles ca este vorba despre un act sexual fara prezervativ. Si de fapt nu este o rupere a fraului preputului, ci este vorba despre cateva fibre din constitutia lui. Zona fiind vascularizata, apare sangerarea. In aceste cazuri sangerarea este foarte usoara, iar vindecarea este foarte rapida, zona cicatrizandu-se de la sine.

Nu are nici o legatura cu „virginitatea”, ci cu fortarea mecanica a fraului. Si la fel de bine fraul preputului se poate rupe si daca baiaul se masturbeaza si forteaza decalotarea si intinderea fraului preputului.

Nu este insa obligatoriu sa se produca vreo ruptura. Multi barbati nu au nici un fel de probleme in a decalota penisul si a avea raporturi sexuale normale inca de la primul contact sexual si pana la adanci batraneti. Iar virginitatea este cu totul altceva decat o „ata” sau un himen care se pot rupe sau nu. Virginitatea este mai mult o notiune ce tine de sfera mentalului, iar reprezentarea virginitatii prin starea himenului la femei si a fraului preputului la barbati este un aspect fizic. 

Sursa: www.seximus.ro 
Photo: www.seximus.ro, VoiceOfTheBroken de pe www.deviantart.com 

« »

© 2023 Doar Eu!