Prima data!

Sexul in ziua de azi este un subiect foarte controversat. Desi toti vorbim despre chestia asta si toti stim cu ce se mananca, pentru unii inca este un subiect tabu. Dar ce faci cand iubitul tau iti propune „s-o faceti” si tu nu esti pregatita nici sa faci acest pas, nici sa discuti despre asta? Refuzi? Accepti si regreti dupa?

            Este normal sa ne speriem. Primul contact sexual marcheaza inceputul vietii de „om mare”. Aduce cu sine modificari atat fizice, cat si psihice/emotioanale. Cand luam hotararea sa ne incepem viata sexuala, noi, fetele, trebuie sa tinem cont de lucrurile care se pot intampla: o sarcina nedorita din cauza neatentiei sau de increderea prea mare pe care o acordam partenerului, un ITS (daca nu folosim prezervativ) si in plan psihic, stari deprimante cauzate de pierderea virginitatii.

Pierderea virginitatii la fete reprezinta ruperea himenului, ceea ce ne sperie pe multe dintre noi, insa nu rezuma numai la asta. Pierderea virginitatii inseamna si sentimente, o evolutie emotionala si o alta perspectiva asupra activitatii sexuale sau a vietii de cuplu.

            Trebuie sa stim ca durerea cauzata de ruperea acestei membrane nu este un impediment daca intr-adevar ne dorim sa facem acest pas. Nu toate simtim durerea la fel si nu tuturor ne curg „galeti de sange”. Majoritatea fetelor accepta, desi nu sunt pregatite psihic, sa suporte aceasta trecere de la un stadiu la altul. Unele accepta pentru ca sunt constranse de imprejurari, de frica sa nu fie parasite sau, in cel mai rau caz (ceea ce NU e normal) sunt fortate. Baieti, NU fortati fetele sa faca acest pas daca spun ca nu sunt pregatite! Opriti-va din dezbracat, asezati-va comod si purtati o discutie deschisa despre sex acceptand si punctul de vedere al celuilalt.

            Respectati deciziile celor din jurul vostru! Si dragul meu, nu uita: NU inseamna NU!

Iulia I. (Voluntar SMA si MTV)

Poza: youtube.com

 

« »

© 2023 Doar Eu!