Prezervativul!

howToUseCondoms

Ai intrebari despre viata sexuala?
Vrei sa cunosti pasii de folosit corect un prezervativ?

Iata cum se foloseste corect un prezervativ:

1. Foloseste intotdeuna un prezervativ nou si de calitate. Controleaza cu atentie data expirarii. Prezervativele iesite din garantie se pot rupe mult mai usor.

Desfa ambalajul prezervativului cu atentie, nu folosi foarfeci, cutite, nu trage de el cu dintii sau cu unghiile.

2. Tine cu o mana rezervorul prezervativului – partea de deasupra care arata ca un mot – si strange-l in asa fel incat sa nu mai existe aer in acesta pana sa incepi sa il rulezi – figura nr 4.

3. Asigura-te ca l-ai pus cu partea de rulare spre exterior. Pentru a nu ajunge sa il pui invers, asigura-te ca marginea prezervativului este in exterior si poate fi apucata cu degetul. Daca totusi l-ai pus invers, arunca-l si foloseste un altul nou.

Daca il pui invers, exista riscul ca prezervativul sa se rupa sau sa alunece in timpul actului sexual.

4. Tinand cu mana de rezervor, ruleaza prezervativul pe penisul in erectie cu cealalta mana.

5. Acesta trebuie pus inainte ca penisul in erectie sa intre in contact cu vaginul sau anusul.

6. Daca penisul este necircumcis (penisul are preput, partea de piele care acopera capul penisului), atunci inainte de a rula prezervativul trage de preput in jos. In acest fel, va exista o mobilitate maxima, iar riscul de rupere va fi minim.

7. Deruleaza prezervativul pe penisul in erectie, pana la baza acestuia, tinand cu o mana de rezervorul acestuia.

8. Acum esti gata de SEX!

9. Prezervativul este lubrifiat, dar ar fi bine sa folosesti un gel pentru o extra lubrifiere. Gelul recomandat este cel pe baza de apa.

10. Dupa ejaculare (momentul in care sperma iese in prezervativ), penisul trebuie retras din vagin/anus cand inca este in erectie (tare).

11. In momentul retragerii din vagin/anus, tine cu mana de baza penisului, acolo unde este si capatul prezervativului. Vei face acest lucru pentru ca sa eviti scurgerea spermei in vagin/anus sau ramanerea prezervativului in vagin/anus.

12. Scoate prezervativul cu atentie in asa fel incat sperma sa nu ajunga in vagin sau anus. Pentru scoaterea corecta a prezervativului, se va trage de prezervativ de la baza penisului spre podea, un pic in jos, pentru ca secretia sa se stranga in varful prezervativului. Daca tragi de prezervativ in sus, exista posibilitatea ca toata secretia din prezervativ sa se scurga pe tine sau in zina genitala a partenerei.

13. Ai scos prezervativul. Bravo! Acum, innoada prezervativul si arunca-l la gunoi.

Lucruri pe care NU trebuie sa le faci cu prezervativul:

1. Prezervativul NU SE REFOLOSESTE! 1 prezervativ pentru fiecare contact sexual.

2. Prezervativul nu se spala cu apa si sapun sau cu alte substante pentru refolosire.

3. Prezervativul folosit nu se arunca in vasul de wc.

4. Prezervativul folosit nu se lasa la indemana copiilor.

5. Nu se folosesc cate 2 prezervative, unul peste celalalt. Daca ai intentia de a-ti pune 2 prezervative, unul peste celalalt, pentru o protectie mai mare, atunci trebuie sa stii ca ele, datorita frecarii, se vor sparge. Un prezervativ pus corect te protejeaza mult mai bine decat 2 puse unul peste celalalt.

6. Nu folosi lubrifianti pe baza de ulei, unt, creme de masaj, creme de maini, ulei de gatit etc.

7. Daca s-a intamplat un accident, daca prezervativul a intrat complet in vagin sau ai impresia ca s-a rupt, opreste imediat actul sexual. Daca vrei sa continui foloseste un prezervativ nou.

« »

© 2023 Doar Eu!