Poti ramane insarcinata prima data cand faci sex ?

Unul dintre miturile cele mai raspandite legate de virginitate este ca nu poti ramane insarcinata prima data cand faci sex, mai exact daca esti virgina si ai decis sa iti incepi viata sexuala, acest contact sexual nu ar putea rezulta printr-o sarcina.

FALS! O femeie poate ramane insarcinata oricand, atat timp cat nu foloseste nicio metoda de contraceptie. O sarcina poate sa apara in momentul in care exista sperma in vagin – deci daca ai hotarat ca este momentul potrivit pentru tine sa iti incepi viata sexuala, dar nu iti doresti un copil, ar trebui sa te protejezi ! Cea mai la indemana solutie este prezervativul.

De asemenea, prima data cand faci sex te poate expune si riscului de a te infecta cu o boala cu transmitere sexuala. De fapt, in orice act de natura sexuala te-ai angaja – oral, vaginal, anal, chiar daca esti virgina, tot te poti infecta. Din acest motiv cel mai bine ar fi  sa folosesti prezervativul in cazul oricarui contact sexual de orice tip pe care il ai.

P.S.  Poti ramane insarcinata prima data cand faci sex si te poti infecta si cu o boala cu transmitere sexuala. Momentul in care iti incepi viata sexuala ar trebui sa fie o decizie asumata si informata, nu te lasa impinsa de catre partenerul tau sa faci ceva ce nu iti doresti. Dar daca insa simti ca esti pregatita pentru primul contact sexual, cel mai bine este sa te protejezi folosind un prezervativ – te apara atat de o posibila sarcina, cat si de o infectie cu transmitere sexuala !

Sursa : kidshealth.org, plannedparenthood.org
Photo: pixabay.com

« »

© 2023 Doar Eu!