Polutiile/erectiile nocturne

Penile_dischargeCu siguranta foarte putini dintre voi stiti ca in timp ce dormiti se intampla „lucruri” cu corpul vostru. Si da, erectia in timpul somnului este cat se poate de normala. Nu este nimic in neregula cu tine daca ti s-a intamplat.

La pubertate, organele genitale se pun in functiune. Astfel, activitatea lor este crescuta, iar organismul le da tot felul de probe de functionare sub forma erectiilor nocturne, matinale sau spontane din timpul zilei.

Ejacularea nocturna este un semn ca, din punct de vedere sexual, „functionezi” cum trebuie. Fenomenul este normal si este explicat de activitatea crescuta a organelor genitale specifica pubertatii.

Baietii tineri aflati in perioada pubertatii, dar si barbatii in floarea varstei, au in mod regulat, de la 3 la 5 erectii pe parcursul intregii nopti, in timpul somnului. Durata lor este de in jur de 20-30 minute fiecare.

Erectiile nocturne se petrec concomitent cu alt fenomen care are loc in somn: fenomenul de REM (rapid eye movement = miscarea rapida a ochilor). Cand dormim, avem perioade in care visam si ochii ni se misca repede. Acest fenomen este asociat unei activitati crescute, specifice a creierului care provoaca si erectiile nocturne.

Polutiile apar in jurul varstei de 14 ani. Spermatozoizii produsi in corp simt nevoia sa evadeze, iar daca nu sunt ajutati, prin masturbare, apar aceste „vise umede”. In timpul zilei cantitatea de sperma ejaculata este redusa.

Polutiile apar mai ales in perioada abstinentei sexuale. Acestea difera de la barbat la barbat si de la o varsta la alta. Nu este un fenomen pur adolescentin, asa cum nu este niciun fenomen strict masculin. Si femeile pot avea orgasme nocturne. Diferenta dintre polutia masculina si cea feminina este aceea ca, in cazul femeilor, visul ud nu este chiar atat de umed ca in cazul barbatilor.

Erectiile nocturne sunt erectii spontane, lipsite de stimul erotic (sau fara interes sexual) si sunt o cale prin care organismul mentine
functionale sistemele care realizeaza erectia.

Ce pot sa fac?

Nu este cazul sa te ingrijorezi datorita ejacularilor tale nocturne, mai ales daca treci printr-o perioada de abstinenta sexuala sau daca esti in perioada pubertatii si nu ai o viata sexuala regulata. Este un fenomen perfect normal, aceste erectii urmand a se diminua odata cu trecerea pubertatii cand activitatea organelor genitale se va regla.

Lipsa erectiilor nocturne si a erectiei matinale poate semnala o problema de sanatate daca e asociata cu dificultati de erectie legate de actul sexual. In acest caz, consultul unui medic urolog va stabili diagnosticul si va recomanda un tratament.

Sursa: www.sfatulmedicului.ro, www.clopotel.ro
Photo: www.wonderslist.com, www.healthtap.com

Articol dezvoltat pe baza informatiile stranse de Emilia B. – Consilier Online

« »

© 2024 Doar Eu!