Penisul necircumcis sau circumcis!

circumcision-fig1Diferenta dintre un penis necircumcis si unul circumcis este data de prezenta sau nu a preputului. Acesta imbraca capul penisului si este destul de sensibil. Cand un baiat cu penisul necircumcis (penis care are pielea care imbraca capul penisului) are erectie, in general, preputul se retrage lasand expus capul penisului. Exista insa si cazuri de penisuri nercumcise care desi sunt in erectie, preputul nu se retrage complet. In aceasta situatie, capul penisului tau va ramane acoperit, iar actul sexual va putea fi dureros sau imposibil de realizat. Cateodata, poti descoperi manual capul penisului prin tragerea in jos a preputului, spre baza penisului. AI GRIJA insa: preputul este extrem de delicat si inervat asa ca, incearca sa fii delicat! Daca te doare in timp ce tragi in jos de preput, atunci este momentul sa te opresti.

Unii baieti au preputul mai lung decat ceilalti, lucru care este cat se poate de normal. In aceasta situatie, se poate intampla ca preputul sa nu se retraga complet atunci cand penisul este in erectie.

Circumcizia (a taia imprejur) se face de obicei la o varsta extrem de frageda si presupune inlaturarea chirurgicala a preputului. In cazul adultilor se poate realiza prin anestezie locala, este o procedura simpla, iar recuperarea dureaza 4-6 saptamani. In perioada de recuperare pot exista cateva efecte secundare: durere locala dupa operatie, iritatie temporara a capului penisului sau o mai mica stimulare a acelei parti in timpul actului sexual. De asemenea, dupa operatie nu vei putea face sex sau sa te masturbezi pentru ca exista riscul ca locul operatiei sa se deschida.

Se recurge la circumcizie si in cazul fimozelor si parafimozelor: afectiuni medicale ce impiedica retragerea completa a preputului la baza glandului la baieti sau la persoane adulte.

Asadar, daca vezi ca preputul nu ti se retrage deloc atunci cand ai erectie (penisul este tare) si experimentezi si durere atunci cand incerci sa il retragi manual, mergi si consulta un medic. Se poate sa ai aceasta afectiune numita FIMOZA. Nu este nimic serios si se trateaza rapid printr-o simpla procedura chirurgicala.

Ideea este ca fie ca ai un penis necircumcis, fie ca ai unul circumcis, acest lucru este mai putin relevant. Relevant pentru sanatatea ta este sa te protejezi folosind un prezervativ la fiecare contact sexual!

Insa pentru moment, pentru curatarea eficienta a penisului, tine minte acesti 4 pasi:

  1. Trage in jos si usor de preput pentru a lasa descoperit capul penisului;
  2. Spala cu apa si sapun preputul, de jur-imprejur capul penisului, penisul si testicolele;
  3. Indeparteaza sapunul cu apa;
  4. Sterge-ti usor cu prosopul preputul si capul penisului.

Sursa: www.teenclinic.org
Photo: www.menshealth.co.za

 

« »

© 2023 Doar Eu!