Penis mare, mic, mediu?

Marimea penisului este o preocupare constanta pentru baieti si barbati. Toti vor sa stie daca se incadreaza in limite normale, daca 12, 14 sau 17 cm ajung ca sa isi satisfaca partenerele sau daca au o grosime adecvata a penisului.

Dimensiunea medie a penisului in erectie la britanici conform unui studiu realizat de BJU International – British Journal of Urology International – este de 14,3 cm.

In general, UROLOGII CONSIDERA CA DIMENSIUNEA MEDIE A UNUI PENIS IN ERECTIE (TARE) ARE INTRE 14 SI 16 CM LUNGIME, iar circumferinta este de 12-13 cm.

Studiul BJU International a mai demonstrat ca peste 85% dintre femei sunt multumite de marimea penisului partenerilor, in timp ce 45% dintre barbati considera ca dimensiunile acestuia sunt complet nesatisfacatoare. O alta concluzie a studiului a fost ca, in fapt, procentul barbatilor cu penis cu dimensiuni sub normal este destul de scazut.


Iata cum stam la nivel de Europa:

 Europe According to National Penis Size

ROMANIA-MARIMEA MEDIA A UNUI PENIS-12,7 cm
NU STIM CUM AU FOST CULESE DATELE PENTRU STUDIUL DE MAI SUS ASA CA, NU PUTEM GARANTA PENTRU CORECTITUDINEA INFORMATIILOR.

In lume:

 


Dismorfofobia peniana (sindromul penisului scurt)

Specialistii considera ca ”sindromul penisului prea mic” sau dismorfofobia peniana reprezinta mai mult o problema la nivel psihic decat somatic, insa devine frustrant pentru pacient datorita anxietatii pe care o poate induce ideea ca penisul este prea mic.

O astfel de situatie – in care barbatul nu este multumit de dimensiunea penisului, este complet diferita de cea in care exista obiectiv un penis cu dimensiuni sub normal. Situatia este cunoscuta sub numele de micropenie si este o malformatie congenitala care se poate totusi trata, dar doar in copilarie.

Un penis cu adevarat mic (micropenie) are sub 7 cm in erectie.

,,Dimensiunile penisului depind de mai multi factori, de la factori genetici la cei hormonali. In perioada pubertatii penisul creste in dimensiuni sub actiunea hormonilor sexuali masculini dar receptivitatea sa la hormoni se pierde dupa perioada pubertara, dimensiunile penisului nu mai pot fi influentate chiar daca am administra hormoni sexuali”, spune dr. Diana Loreta Paun, medic primar endocrinolog la Clinica ExMedica –

 

MessungMASURAREA PENISULUI: lungimea si grosimea!

Iata cum trebuie sa faci:

  • Iei o rigla gradata, o pui pe penisul in erectie (tare), exact ca in imaginea alaturata.
  • Penisul poate fi adus in pozitie orizontala, paralela cu solul, pentru a urmari mai bine valorile pe care le indica rigla.
  • In masuratoare vei include si capul penisului.

Daca penisul tau este curbat (in jos, in lateral, in sus-ca o banana), poti folosi o bucata de sfoara pe care sa o poti pune in functie de forma penisului tau. Masori, faci semn la sfoara si apoi o masori cu o linie gradata!

GROSIMEA:

  • Grosimea se va masura cu un metru pentru masurarea materialului.
  • Se pune metrul de jurul-imprejurul penisului – circumferinta.

SURSE:

www.doctorulzilei.ro (declaratia doctorului)
www.sfatulmedicului.ro
www.buzzfeed.com
Photo by millenia89, www.deviantart.com
Photo 2: www.penimaster.ro

« »

© 2023 Doar Eu!