Daca esti parinte, sa stii ca este foarte important pentru cresterea copilului tau ca acesta sa aiba discutia despre sex cu tine!

Cum incepi aceasta conversatie?

Toti copiii au nevoie de informatii despre sex si procesul de crestere. Este recomandat sa le auda de la parintii lor si nu din alta parte. Copiii care vorbesc cu parintii lor despre sex iau decizii mai bune atunci cand ajung adolescenti si apoi, adulti.

Nu este usor sa incepi o discutie despre sex cu copilul tau. Daca esti ca majoritatea parintilor, atunci te vei intreba: „De unde sa incep si cu ce?”.

Iata ce poti face:

1. Incepe inca de pe acum.

–          Cu cat ai discutia aceasta mai devreme, cu atat iti va fi mai usor mai tarziu.

2. Explica-i cum functioneaza lucrurile.

–          Cand copiii au in jur de 8-9 ani, sunt extrem de interesati de cum functioneaza lucrurile, de cum se intampla acestea. Este o varsta potrivita pentru a le explica cum sunt facuti copiii si ce se va intampla cu ei pe masura ce vor creste – inainte ca ale lor corpuri sa se schimbe.

3. Nu astepta ca al tau copil sa discute cu tine despre sex.

–          Daca nu vei incepe tu discutia, ei, mai tarziu, nu vor fi confortabili sa te intrebe. Prin initierea acestei discutii, iti vei consolida relatia cu copilul tau si ii vei creste nivelul de incredere in tine. In felul acesta, atunci cand va fi la adolescenta si va avea nevoie de tine, va apela cu incredere.

4. Foloseste-te de orice lucru pentru a initia aceasta discutie.

–          Poate sa te intrebe de ceva de care a auzit la scoala sau poate sa vorbeasca de o problema pe care o are un prieten apropiat, foloseste-te de aceste oportunitati pentru a initia aceasta discutie.

5. Cauta raspunsurile de care ai nevoie.

–          Vorbeste cu prietenii apropiati care au si ei copii si au avut aceasta discutie, cauta pe internet, cumpara-ti o carte – foloseste cat mai multe resurse pentru a avea toate raspunsurile la tine atunci cand copilul tau iti va pune tot felul de intrebari.

Sursa: www.talkwithyourkids.org
Photo: abcuesnd
, www.deviantart.com