Cum comunici atunci cand esti nervos/oasa pe partenerul tau?
Simplu!
Iata cateva recomandari simple:

STOP. Daca te-ai suparat foc pe partenerul tau, atunci opreste-te, fa o pauza si respira! Da-ti timp sa te calmezi 🙂 Poti face asta uitandu-te la TV, vorbind cu un prieten, jucand un joc pe calculator, ascultand muzica sau facand orice te relaxeaza. Luand o pauza de la situatia delicata te va ajuta sa nu agravezi lucrurile.

GANDESTE. Dupa ce te calmezi, gandeste-te la ce te-a facut sa te superi atat de tare. A fost ceva legat de partenerul tau, de ce a zis sau facut? Incearca sa depistezi adevarata problema, iar apoi gandeste-te cum sa ii explici ceea ce simti.

VORBESTE. Este momentul sa vorbesti cu partenerul tau si sa ii explici ce simti, insa fa-o cu calm, nu te enerva si nu aduce in discutie si alte probleme, mai ales, unele din trecutul indepartat.

ASCULTA. Dupa ce ii spui partenerului ce simti, aminteste-ti sa te opresti si sa asculti ce are si acesta de zis. Amanadoi trebuie sa aveti un spatiu sigur si sanatos necesar pentru a vorbi. Ai spus, acum, asculti ce are si el/ea de zis!

Comunicarea, mai ales in cuplu atunci cand sunt probleme, nu este deloc usoara; incearca sa pui in practica cele de mai sus si vei vedea ca vei trece mai usor peste anumite lucruri! Si, incearca sa nu tipi 🙂 Tonul ridicat nu face decat sa agraveze situatia. Daca tipi, nu te impui 😉

Spor la comunicat sanatos!