Iata cateva mituri care te vor ajuta sa intelegi cum poti sa te feresti de o sarcina nedorita:

1. Nu pot sa raman insarcinata/nu imi pot lasa partenera insarcinata daca amandoi suntem virgini
FALS: Poti sa ramai insarcinata sau sa iti lasi partenera insarcinata de la primul contact sexual, al 2 lea…… al n lea, indiferent ca sunteti sau nu virgini!

2. Nu pot sa raman insarcinata daca nu am avut primul ciclu menstrual
FALS:  Poti sa ramai insarcinata cand esti la ovulatie, acest lucru putand sa se intample chiar inainte de contactul sexual pe care urmeaza sa il ai, chiar daca nu ai avut primul ciclu menstrual. Sarcina inainte de primul ciclu menstrual este deci foarte posibila!

3. Nu pot sa raman insarcinata daca fac sex in timpul ciclului menstrual
FALS: Ciclul menstrual variaza in frecventa (mai ales la adolescente) si deci, chiar daca esti in timpul ciclului si faci sex, poti sa ramai insarcinata. Ovulatia poate apare mai aproape de inceputul sau de sfarsitul ciclului menstrual, in functie de fiecare femeie in parte. Un alt motiv pentru care ai putea avea surprize neplacute dupa menstruatie este faptul ca spermatozoizii supravietuiesc in vagin timp de 2 pana la 5 zile, asa ca fecundarea poate aparea chiar daca tu crezi ca ai fost in zilele sigure.

4. Daca stau eu deasupra in timpul actului sexual, nu am cum sa raman insarcinata
FALS: Nu conteaza pozitia sexuala pe care o vei folosi. Poti sa ramai insarcinata oricand, indiferent de pozitie!

5. Nu pot sa raman insarcinata daca partenerul meu se retrage la timp
FALS: Cum spermatozoizii se gasesc si in [button link=”https://doareu.com/lichidul-pre-ejaculare/” newwindow=”yes”] lichidul pre-ejaculare[/button], poti sa ramai insarcinata chiar daca el se retrage la momentul ejacularii. Pana la ejaculare, partenerul tau, extrem de excitat, secreta acest lichid pre-ejaculare care poate contine spermatozoizi.

6. Daca topai dupa ce fac sex, spermatozoizii nu vor inainta catre ovul
FALS: In medie, 300 milioane de spermatozoizi sunt ejaculati dupa un contact sexual. Asa ca poti sa topai cat vrei; chiar daca reusesti sa scapi de 2-3, tot iti mai raman cateva sute de milioane care vor inainta catre ovul.

Sursa: www.teensource.org
Photo: www.ageofautism.com