Fiecare dintre noi probabil a auzit macar de unul dintre urmatoarele mituri legate despre sex. Hai sa vedem daca sunt adevarate sau nu!

  1. Nu poti ramane insarcinata daca barbatul se retrage inainte sa ejaculeze – FALS ! Penisul secreta un lichid pre-ejaculator cu rol de lubrifiere care poate contine si spermatozoizi, deci exista un risc de sarcina chiar daca barbatul nu a ejaculat in vagin deoarece pe tot parcursul actului sexual acesta secreta lichidul pre-ejaculator.
  2. Anumite pozitii sexuale te protejeaza de o sarcina – FALS ! O sarcina apare in momentul in care sperma ajunge in vagin, deci indiferent de cum decizi sa faci sex ( stand in picioare, pe jos, in pat, in dus) riscul de a ramane insarcinata exista atat timp cat nu folosesti metode de contraceptie precum prezervativul.
  3. Prezervativele pot fi refolosite – FALS ! Prezervativele sunt de unica folosinta, ele nu pot fi refolosite ( nu pot fi spalate, uscate, curatate, etc). Prezervativele prezinta pe ele un lubrifiant care ajuta la un contact sexual cat mai placut, iar daca ar fi refolosite ar inseamna ca acest lubrifiant nu mai exista iar frictiunea din timpul sexului ar putea duce la spargerea lui.
  4. Daca ai o boala cu transmitere sexuala vei avea si simptome – FALS ! Nu toate bolile cu transmitere sexuala prezinta simptome, multe dintre ele nefiind vizibile decat in momentul in care ajung intr-un stadiu grav. De aceea este foarte important sa te testezi cat mai des si sa folosesti metode de protectie – prezervativul.
  5. Femeile nu se pot infecta cu o boala cu transmitere sexuala daca practica sexul cu o alta femeie – FALS ! Bolile cu transmitere sexuala se pot contracta in orice tip de sex – anal, vaginal sau oral. De asemenea, te poti infecta si prin folosirea acelorasi jucarii sexuale. Este esential sa te protejezi mereu, indiferent de persoana cu care faci sex.
  6. Testiculele vor fi afectate daca nu faci sex o lunga perioada de timp – FALS ! Testiculele nu vor fi afectate in nici un fel daca nu te angajezi in contacte sexuale o perioada mai lunga de timp.
  7. Nu poti ramane insarcinata prima data cand faci sex – FALS ! Oricand te angajezi intr-un contact sexual neprotejat poti ramane insarcinata.
  8. Nu poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei – FALS ! Poti ramane insarcinata in perioada menstruatiei deoarece sperma poate rezista in vagin intre 3-5 zile.

Sursa: newsable.com, healthline.com
Photo: pixabay.com