Iata cateva mituri legate de folosirea prezervativului!

1. ESTE MAI SIGUR SA FOLOSESC 2 PREZERVATIVE, UNUL PESTE CELALALT. Sunt mai protejat.
Raspuns: Nu, nu este mai sigur. Prezervativele puse unele peste altele ajung sa se rupa. Cel mai bine, foloseste unul si bine. Iata aici exact cum se foloseste corect un prezervativ: https://doareu.com/prezervativul/

2. PREZERVATIVELE SE RUP USOR
Raspuns: Nu, nu se rup usor. Asigura-te ca stii sa il folosesti corect, ai grija sa scoti aerul din rezervor inainte sa incepi sa il rulezi pe penisul in erectie si nu se va rupe. Ai grija sa nu il agati cu inele sau alte bijuterii, iar daca ai apucat sa il pui invers, trebuie sa il arunci si sa folosesti un altul. 

3. FOLOSESC VASELINA CA SA ALUNECE
Raspuns: Incearca sa nu! Poti sa folosesti lubrifiant in combinatie cu prezervativul, insa ai grija ca acesta sa fie pe baza de apa. Daca este pe baza de ulei, uleiul va distruge materialul din care este facut prezervativul si atunci exista posibilitatea ca acesta sa se sparga extrem de usor, in timpul actului sexual. Incearca sa nu folosesti nici un lubrifiant care contine ulei: vaselina, crema de maini si altele.

4. PREZERVATIVUL IMI OPRESTE CIRCULATIA
Raspuns: Nici asta nu se intampla! Un prezervativ se poate intinde destul de mult asa ca, incearca sa gasesti marimea care ti se potriveste. DA, exact, exista si prezervative XXL pentru barbati supradotati. Acestea se pot cumpara de la sex shop-urile online din Romania sau strainatate.

5. PRIETENA MEA IA ANTICONCEPTIONALE ASA CA, NU TREBUIE SA MAI FOLOSIM PREZERVATIVUL!
Raspuns: Ba DA, va trebui sa folositi cate un prezervativ la fiecare contact sexual. De ce? Pai, pentru ca anticonceptionalele nu te protejeaza de infectii cu transmitere sexuala. De asemenea, daca prietena ta uita sa isi ia pastila, este bolnava sau ia antibiotice, atunci efectul pastilei va fi diminuat si exista posibilitatea unei sarcini neplanificate.

6. DACA PROPUN FOLOSIREA PREZERVATIVULUI, PARTENERUL MA VA VEDEA CU ALTI OCHI
Raspuns: Prin faptul ca propui folosirea prezervativului inseamna ca stii ce vrei si ca vrei sa ai grija de tine. Asta cateodata poate fi chiar sexy!

7. NU AM NEVOIE DE PREZERVATIV IN CAZUL SEXULUI ORAL
Raspuns: Da, da, ai nevoie! De ce? Pentru ca exista infectii cu transmitere sexuala care se iau inclusiv prin sex oral: sifilis, gonoreea etc. Iata o metoda buna prin care baietii se pot proteja in cazul in care se gandesc sa le faca sex oral partenerelor lor: https://doareu.com/dental-dam/. Fetele care se gandesc sa le faca sex oral partenerilor lor, vor putea folosi un prezervativ clasic.

8. TREBUIE SA AM 18 ANI CA SA CUMPAR PREZERVATIVE
Raspuns: FALS! Nu trebuie sa ai 18 ani ca sa cumperi un prezervativ. Poti sa cumperi prezervative la orice varsta. Important este sa nu iti fie rusine sa cumperi!

9. NU FOLOSESC PREZERVATIVUL PENTRU CA FAC SEX DOAR CU PERSOANE CURATE SI OK
Raspuns: Multe dintre infectiile cu transmitere sexuala nu au semne si simptome si atunci daca nu se vede, nu ai cum sa stii daca cineva este infectat sau nu. Daca in cazul [button link=”https://doareu.com/sifilisul/” color=”pink” newwindow=”yes”] sifilisului[/button]   sau [button link=”https://doareu.com/gonoreea/” color=”purple” newwindow=”yes”] gonoreei[/button] mai exista cateva simptome, in cazul[button link=”https://doareu.com/ce-este-hiv/” color=”purple” newwindow=”yes”] infectiei cu HIV[/button] ,  nu avem semne din care ne-am putea da seama daca cineva este infectat sau nu. Asa ca, poate sa arate extrem de curat/a, parfumat/a, asta nu inseamna ca nu poate fi infectat/a cu o infectie cu transmitere sexuala.

10. TIN PREZERVATIVUL APROAPE CA SA FIU MEREU PREGATIT. IL TIN IN BUZUNAR SAU MASINA.
Raspuns: Nu stiu daca este o idee buna ca prezervativul tau sa stea in buzunarul de la blugi si asta pentru ca vei sta in fiecare zi pe el si atunci bula din interior va dispare. De ce? Pentru ca stand pe el mereu, ambalajul se va deteriora si aerul va iesi. Deci, nu este o idee buna. Nici cea legata de tinutul prezervativului in masina. De ce? Pentru ca pe timp de vara va fi mult prea cald pentru prezervativ si din cauza caldurii isi va pierde din proprietati. In concluzie, ai grij unde il depozitezi! Daca vrei ca el sa te protejeze, atunci ai grija sa il depozitezi in locuri ferite de caldura sau frig.

Photo: www.testmestd.com