Masturbarea partenerei mai este denumita si fingering, in termeni mai populari, semnificand  penetrarea vaginului cu degetele si excitarea zonei exterioare. Foarte multi tineri experimenteaza acest tip de contact sexual deoarece poate ajuta la cunoasterea corpului celuilalt, la provocarea unui alt tip de orgasm cat si la stimularea suplimentara a clitorisului in timpul sexului vaginal.

Intrebarea este : prezinta fingeringul un risc de sarcina?

Fingering-ul in sine nu poate provoca o sarcina. De ce ? Fiindca aparitia unei sarcini este data de prezenta spermei in vagin. INSA daca pe mana/ degetele cu care se efectueaza masturbarea se gaseste sperma sau lichid pre-ejaculator, exista riscul unei sarcini.

Spre exemplu, daca barbatul se masturbeaza si ejaculeaza, apoi cu aceeasi mana isi masturbeaza si partenera, existand si penetrare a vaginului cu degetele – exista sansa ca pe degetele sale sa fi ramas sperma si sa introduca astfel prin fingering sperma in vaginul partenerei sale.

Acelasi lucru se poate intampla si daca femeia isi masturbeaza partenerul ca mai apoi sa se masturbeze pe sine cu aceeasi mana unde poate exista sperma sau lichid pre-ejaculator. In ambele situatii apare riscul unei sarcini. Recomandarea ar fi ca dupa fiecare contact cu sperma, partenerii sa se spele de maini de potentiale urme/scurgeri.

O alta situatie posibila mai poate fi reprezentata de situatia in care barbatul a ejaculat pe partenera intr-o zona apropiata vaginului, iar apoi acesta se angajeaza in masturbarea partenerei. Astfel barbatul poate duce cu degetele sperma anterior eliminata in vagin, expunand astfel femeia la riscul unei sarcini. Tinem sa precizam ca acest risc nu este neaparat unul ridicat, insa in toate situatiile mai sus, posibilitatea exista, nu este zero!

Cand va angajati in masturbare, atat propria masturbare sau a partenerului, trebuie sa aveti in vedere ca exista posibilitatea de infectii – din acest motiv ar trebui in primul rand sa va asigurati ca aveti mainile curate inainte de a atinge organele genitale, ca nu aveti sangerari sau taieturi si ca nu purtati bijuterii care pot provoca zgarieturi sau taieturi ! Unghiile sunt de asemenea un detaliu de avut in vedere – atat lungimea lor, cat si curatarea lor – unghiile lungi pot provoca leziuni  in interiorul vaginului, iar daca nu sunt curate, acestea pot imprastia bacterii in zona intima a partenerului.

Deci, fingering-ul in sine nu poate duce la aparitia unei sarcini, insa daca pe mana exista sperma si exista penetrare vaginala, sarcina este posibila!

Sursa : healthline.com, medicalnewstoday.com, kidshealth.org
Photo: pixabay.com