Raspunsul scurt:Nu.

Raspunsul lung : Marimea penisului poate fi un subiect sensibil pentru unii baieti, insa trebuie sa adresam acest mit. Masturbarea NU mareste sau micsoreaza penisul.

In primul rand, marimea penisului este strans legata de genele tale. Perioada pubertatii este momentul in care corpul tau se dezvolta, deci si penisul.

Testosteronul este un hormon esential in dezvoltare, dar si cu influenta asupra vietii sexuale. In pubertate, nivelul testosteronului creste si poate contribui la cresterea penisului. Este posibil ca de aici sa provina acest mit deoarece in timpul masturbarii cat si dupa ejaculare, nivelul testosteronului fluctueaza. Insa dupa contactul sexual, acesta revine la normal, deci nu afecteaza in niciul fel cresterea sau micsorarea penisului.

In al doilea rand, in timpul masturbarii, penisul se mareste datorita excitarii. Insa acesta nu va ramane asa la nesfarsit, diferenta este data de excitare si dilatarea vaselor de sange.

In al treilea rand, miscarile folosite pentru masturbare nu vor mari penisul, chiar mai mult, exista posibilitatea sa va raniti daca folositi prea multa presiune sau sunteti prea violenti.

In ultimul rand, tinem sa reamintim ca un penis mai mare nu inseamna obligatoriu placere mai mare, cel mai important este sa comunicati cu partenera/partenerul legat de viata voastra sexuala.

Sursa : medicalnewstoday.com, healthline.com
Photo: pixabay.com