De cate ori nu ai auzit in jurul tau de la persoane mai in varsta ca daca folosesti tampoane inseamna ca nu mai esti virgina? Nu exista o informatie mai falsa !

DA, atat timp cat nu ai intretinut relatii sexuale, inca esti virgina ! Virginitatea se pierde in momentul in care ti-ai inceput viata sexuala.

De ce cred oamenii ca folosirea unui tampon intravaginal ar insemna pierderea virginitiatii?

In interiorul vaginului se gaseste himenul, un tesut subtire care separa cavitatea vaginala de zona labiilor. La momentul primului contact sexual, himenul se poate rupe, aparand o mica sangerare – asa este definit in cultura populara momentul in care o fata nu mai este virgina. Insa ruperea himenului nu este obligatorie, acesta fiind foarte elastic. Folosirea unui tampon poate intinde himenul daca este folosita o marime nepotrivita, insa nu provoaca ruperea lui, decat in cazuri foarte rare. Chiar si in cazul ruperii himenului, fata este virgina pana in momentul in care isi incepe activitatea sexuala. Existenta sau inexistenta himenului nu este relevanta asupra virginitatii deoarece elasticitatea lui il supune posibilitatii de a se rupe sau nu in orice moment de tensiune din zona vaginala.

INSA, in final, virginitatea nu se rezuma doar la primul contact sexual, conteaza la fel de mult cum te raportezi tu la actul sexual, ce inseamna pentru tine inceperea vietii sexuale, ce sentimente ai vizavi de asta si cat de pregatita te simti.

Sursa : kidshealth.org, tampax.com
Poza: www.pexels.com