Multi oameni cred ca nu ai nevoie de lubrifiant decat daca nu te uzi suficient. Totusi, aproape orice experienta sexuala este mai buna cu lubrifiant, atat pentru barbati, cat si pentru femei.

  1. Exista trei tipuri principale de lubrifiant: pe baza de apa, pe baza de ulei si pe baza de silicon. Cel pe baza de apa este cel mai comun si poate fi utilizat pentru orice. Totusi, el trebuie reaplicat periodic (desi poti aplica local un spray cu apa pentru a reactiva lubrifiantul si a-l face sa dureze mai mult). Cel pe baza de ulei afecteaza protectia oferita de prezervativ, dar este foarte alunecos. Lubrifiantul pe baza de silicon ofera beneficiile ambelor variante, fiind foarte alunecos fara sa afecteze protectia oferita de prezervativ.
  2. Lubrifiantul este grozav si pentru masturbare, atat la barbati, cat si la femei. Acea frecare alunecoasa va creste nivelul de sensibilitate.
  3. Fiecare persoana prefera un anumit tip de lubrifiant, prin urmare incearca mai multe pentru a vedea care se potriveste cel mai bine cu corpul tau.
  4. www.durex.ro/explorează-sexul/citeşte/sex/lucrează-cu-fineţe/