Lichidul pre-ejaculare!

Chiar daca partenerul tau nu a ejaculat in timpul actului sexual (si-a retras penisul din vagin chiar inainte de ejaculare), totusi exista posibilitatea ca tu sa ramai insarcinata!

Cand barbatul este excitat, din penis ii iese un lichid transparent si clar numit lichid pre-seminal. Acest lichid poate contine spermatozoizi, insa in cantitate mai mica decat sperma, lucru care inseamna ca exista riscul unei sarcini nedorite, chiar daca partenerul tau nu ejaculeaza in interiorul vaginului. 

Acest lichid are rol de lubrifiere, iar cantitatea secretata in timpul starii de excitatie difera de la barbat la barbat. Secretia acestui lichid nu poate fi controlata. Este involuntara!

Chiar daca ai observat sau nu acest lichid pre-seminal (pre-ejaculare), este important sa folosesti un prezervativ la fiecare contact sexual. Faptul ca partenerul tau isi retrage penisul chiar inainte de ejaculare, nu inseamna ca esti protejata de o potentiala infectie cu transmitere sexuala. Mai mult decat atat, exista riscul ca partenerul tau sa ejaculeze in interiorul vaginului si asta pentru ca nu si-a calculat bine momentul in care trebuia sa se retraga. 

Pentru a nu sta cu frica legata de acest moment, iti recomand sa folosesti cate un prezervativ la fiecare contact sexual!
Iata cum se foloseste corect un prezervativ: https://doareu.com/prezervativul/ 

Photo: plannedparenthood.tumblr.com

« »

© 2023 Doar Eu!