MESAJ-ul unei liceene catre profesorii si egalii ei:

        „Voi, cei care ne oferiti educatie in fiecare zi si ne doriti binele si sa ramanem sanatosi, care ne invatati zilnic, lectie cu lectie, ora de ora, materia programei scolare, v-ati intrebat adesea ce ne dorim noi de fapt?  

De ce ne limitati orizonturile? Credeti ca informatiile acumulate pe parcursul orelor de studiu sunt suficiente? Vorbiti-ne SI despre prietenie, iubire si familie. De ce va este teama de adevar si de realitatea in care traim? Stiati ca in România, zilnic, se fac 236 de avorturi? O arată ultimele date ale Institutului National de Statistica (INS). Suntem pe primul loc in Europa la rata avorturilor.  Totalul deceselor cauzate de infectii/boli colaterale SIDA a fost de 6.367 cazuri.  Socant, nu-I asa?  Numerele vorbesc de la sine, insa dumneavostra sunteti de parere ca acestea sunt poate doar o pura intamplare…… Tara noastra nu exceleaza nici la capitolul demografie, si nici atunci cand vorbim despre utilizarea metodelor contraceptive.  Deschideti-ne, va rugam, mintile, vorbiti-ne despre prezervativ, despre contraceptie, despre infectiile cu transmitere sexuala si urmarile lor, despre abuzuri si temeri. Fiti protectori cu noi deoarece viitorul sta in mainile noastre! Invatati-ne ca sa intelegem ce este HIV si ce este SIDA, cum se trasmite, cum functioneaza virusul, cum il putem identifica si opri. Predati-ne educatia sexuala in scoala, avem nevoie sa stim ca sa ne putem proteja, ca sa putem sa ramanem sanatosi, asa cum va doriti, nu?

Pentru generatia mea si nu numai,

      Dragii mei, nu va sfiiti, nu va fie teama si nu refuzati cunoasterea, nu va scufundati intr-o mare pudoare, fiti obiectivi si cautati raspunsuri bune, corecte, cereti informatii clare si precise. Este dreptul vostru la educatie, dar si la sanatate, inclusiv sanatatea reproducerii. Aveti grija de voi si asumati-va deciziile corespunzator, nu va bateti joc de viata si de frumusetea ei, bucurati-va de varsta voastra, dar calculat si rational.

Andreea Stefania A.