Probabil ai avut discutii cu parintii, profesorii sau chiar prietenii despre hormoni sau ai auzit deseori de expresia “umbla hormonii in tine” si totusi nu intelegi prea bine ce e cu ei.

Stai linistit/a, e absolut normal ca in perioada de pubertate acestia sa produca multe schimbari asupra corpului tau si chiar a vietii tale. Hormonii duc la intensificarea emotiilor, dar si la dezlantuirea lor sau dezvoltarea fizica. Dar asta nu e o scuza atunci cand vrei sa incerci noi experiente sau esti in cautarea unor noi anturaje nu foarte sanatoase pentru tine.
Ideea este ca atunci cand simti ca parintii au ajuns sa deranjeze, profesorii, la fel, si parca nimeni nu te intelege, este exact faza pubertatii prin care trecem toti la un moment dat in viata. Nu te panica! 🙂  Ai putea sa iti gasesti cateva hobby-uri, sa faci sport sau sa iti gasesti o ocupatie aproape de sufletul tau. Daca ai chef sa discuti despre asta, poti apela mereu la unul dintre parinti. Chiar daca aparent au inceput sa te deranjeze, ei sunt acolo ca sa te sustina si te iubesc in continuare, la fel de mult.
Mai ramane un singur lucru de facut si anume sa iti raspunzi si la intrebarea (daca este cazul) – “Poti condamna hormonii pentru actiunile tale pe care le consideri nesabuite ?” Curaj, eu deja am raspuns la intrebare!

Madalina H, voluntar HIV:IN&OUT