Himenul elastic!

Ce este himenul?

open-uri20120712-25570-1lan2obO membrana fina si transparenta ce separa cavitatea vaginala de vulva. Are mici deschizaturi ce-i permite menstruatiei sa treaca. In functie de aceste deschizaturi, exista mai multe tipuri: himen inelar (cel mai frecvent), semi-luna, labial si cibriform (are aspectul unei site). VEZI poza de langa text cu diverse tipuri de himen.

Himenul are intotdeauna o mica deschizatura ce-i permite sa ramana intact dupa introducerea unui tampon sau chiar al degetului in vagin. Uneori insa, el se poate rupe prin diferite activitati: mersul pe bicicleta, echitatie sau chiar gimnastica, cazuri destul de rare.

Unele femei se nasc fara himen. Asta nu inseamna ca au sau vor avea vreo problema de sanatate din cauza asta. La altele, e ca si cum nu ar avea, asta pentru ca himenul este foarte elastic si se dilata fara a sangera.

Himenul, de obicei, se rupe la primele contacte sexuale, chiar daca ai un himen elastic, insa exista posibilitatea sa nu se rupa. De obicei, prima penetrare doare, insa este o durere suportabila, de care nu ar trebui sa iti fie frica.

Ce trebui sa stii este ca – Himenul este diferit de la femeie la femeie sau in functie de etapele vietii. 

Iti pierzi virginitatea daca folosesti tampoane interne?

Multi specialisti spun ca NU. Tot ei spun si ca pierderea virginitatii se realizeaza prin contact sexual si ca aceasta nu are legatura cu ruperea himenului. Sunt slabe sanse ca himenul sa se rupa in urma folosirii unui tampon intern, insa chiar daca se intampla, asta nu inseamna ca ti-ai pierdut virginitatea. Oricum, depinde de la femeie la femeie. Unele au himen elastic si atunci acesta se va intinde la introducerea tamponului intern, altele au himen mai rigid si se poate intampla ca acesta sa se rupa. REPET: ruperea himenului nu are neaparat legatura cu virginitatea!

Femeia se poate masturba fara penetrare, poate face sex oral, poate face face sex anal, dar fara sa se atinga de himen. Si astfel himenul sa ramana intreg. Si atunci se pune intrebarea: mai este ea virgina?

Virginitatea este importanta, in primul rand, prin aspectul ei de ordin emotional. Are si unele aspecte fizice, dar schimbarile ce vor apare dupa primul contact sexual tin, in primul rand, de ceea ce se va petrece in sfera emotionalului.

Deflorarea este numai aspectul fizic al actului sexual, dar nu uita ca sexul nu este numai fizic. Este vorba si despre emotie.

Citeste si: HIMENUL versus VIRGINITATE

Photo: www.healthtap.com

« »

© 2022 Doar Eu!

×

Bună! Scrie-ne aici despre problemele pe care le-ai întâmpinat! Click pe consilier!

× Ce întrebări ai?