Probabil ca ai auzit despre ejaculare prematura, dar nu si despre ejaculare intarziata!

Cand se intampla?

Atunci cand ai probleme in a ejacula, chiar si cand te simti bine. 8% dintre barbatii din America traiesc cu aceasta afectiune.
Ideea este ca nu daca nu ai ejaculat la 20 minute de la inceperea actului sexual, se poate sa suferi de aceasta afectiune.

Ejacularea este un proces complicat care implica creierul, nervii si muchii pelvisului. Nervii sunt cei care transmit semnalul primit din creier catre muchii pelvisului pentru ejaculare. Insa atunci cand nervii nu comunica cum trebuie, din diferite cauze, mesajul se poate sa nu ajunga rapid. De asemenea, masturbarea poate sa fie o cauza. Se poate ca partenera ta sa nu reuseasca sa te stimuleze asa cum o faci tu cu tine.

Dar de ce se intampla totusi?

Multi dintre tipii cu ejaculare intarziata se plang de faptul ca efortul depus in cazul sexului, ii face sa se simta epuizati fizic. Din acest motiv, multi dintre ei se opresc inainte sa ajunga la orgasm. De asemenea, unii dintre barbatii care traiesc cu aceasta afectiune ajung sa fie depresivi din aceasta cauza si atunci, si aceasta situatie ar putea sa intretina afectiunea. In acelasi timp, partenera ta se poate sa fie deranjata de faptul ca nu ajungi la orgasm, aceasta situatie facand-o sa se simta mai putin atractiva.

Cum tratezi?

Primul pas este sa consulti un urolog. In functie de discutia cu acesta, medicul poate sa solicite diferite analize. In functie de acestea, cel mai probabil ca vei primi si un tratament.