De multe ori ne-am gandit sa concepem un proiect de educatie pentru prevenirea HIV adresat persoanelor cu dizabilitati. Pana la urma educatia pentru sanatate este pentru toata lumea si credem cu tarie ca si cei cu dizabilitati ar trebui sa beneficieze de informatii corecte cu privire la infectiile cu transmitere sexuala sau folosirea unui prezervativ.

Incercand sa aflam mai multe despre subiect si in mod special despre ce se intampla in alte tari, am identificat un articol in care se mentioneaza faptul ca educatorii (de sanatate) persoanelor cu dizabilitati se focuseaza mai mult pe binele fizic al acestora si nu ii percep ca putand fi activi sexuali sau dorindu-si relatii amoroase. Unul dintre educatorii de sanatate intrebati a spus ca educatia aceasta nu are loc pentru ca materialele nu sunt adaptate nevoilor celor cu dizabilitati sau pur si simplu, nu exista.

Oare in Romania  (in afara de noi) se gandeste cineva la asa ceva? Pana la urma dreptul la educatie este unul universal, iar educatia pentru sanatate este importanta pentru oricine indiferent de dizabilitate, etnie, gen, rasa etc. NU?

Revenim pe acest subiect!

B.I.