Durere?

Intrebare: Cat de dureros este primul contact sexual?

Durerea variaza de la persoana la persoana. La unele fete, durerea nu exista; la altele, primul contact sexual poate sa fie destul de inconfortabil. Unele fete simt disconfort cand himenul se intinde sau se rupe, situatie care poate insemna si o mica sangerare. Cateodata, din cauza faptul ca o fata nu este excitat suficient sau se simta emtionata sau ingrijorata, vaginul ei nu se lubrifiaza destul pentru contactul sexual respectiv. In aceasta situatie, poti folosi lubrifiant extern pe baza de apa si un prezervativ lubrifiat. Oricum, iti recomandam sa folosesti un prezervativ pentru prevenirea unei sarcini nedorite sau unei infectii cu transmitere sexuala. In general, daca simti durere in timpul actului sexual inseamna ca ceva nu se intampla corect, iar daca durerea persista, ar fi indicat sa vorbesti cu medicul tau ginecolog despre asta 😉

Intrebare: Toata lumea spune ca sexul e misto si ca te face sa te simti bine. Sunt virgin/a si curios/curioasa sa stiu – Este chiar adevarat?

Este adevarat ca contactul sexual poate fi fun si ok, dar nu este tocmai adevarat ca acel contact te va face si sa te simti bine. Este imposibil sa separi actul sexual de persoana cu care vei face sex sau de persoana care esti. Ceea ce vreau sa spun este ca daca nu esti pregatit/a sa faci sex, sau ai o relatie dubioasa, vei fi ingrijorat/a atat de mult incat nu vei putea sa te simti bine. Dar, daca te simti confortabil/a, in siguranta, iubit/a, si pregatit/a pentru contactul sexul respectiv, atunci Da! Poate fi o experienta frumoasa. Cea mai buna strategia prin care sa te asiguri ca va fi bine este SA ASTEPTI pana cand vei fi 150% pregatit/a, sigur/a, si confortabil/cu relatia pe care o ai.

Daca mai ai si alte intrebari, suntem pe chat, in partea stanga a ecranului!

Te asteptam

« »

© 2024 Doar Eu!