Ce este Dental dam?

Foliile Dental dam nu sunt atat de populare precum prezervativele masculine sau feminine, dar exista si sunt la fel de importante!

Dental dam sunt niste folii realizate de obicei din latex precum prezervativele sau pot fi si din silicon. Sunt folosite pentru prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala atunci cand vorbim de sex oral la femei (partenerul ii face partenerei) sau rimming (stimularea anusului cu limba).

Nu este neaparat o metoda de contraceptie, ci mai mult o bariera prin care poti tine la distanta fluidele corpului partenerului/partenerei care pot contine diversi virusi. DA, te poti infecta cu o infectie cu transmitere sexuala prin sex oral! Si atunci, aceste folii te ajuta sa previi aceste infectii.

Din pacate, aceste folii nu se gasesc in farmacii. Poti incerca la sex shop-uri sau la cele online.

Dar exista o solutie!

Cum aceste folii nu se comercializeaza, poti folosi un prezervativ normal, masculin. Cum?
Pai, cumperi un prezervativ, il scoti din ambalaj, il desfasori (il desfasori cat este de lung) si apoi il tai pe lungime. Vei obtine astfel o bucata de latex similara cu aceste folii pe care o poti folosi in cazul in care doresti sa ii faci sex oral partenerei tale sau sa ii stimulezi anusul cu limba. La fel si in cazul in care ea doreste sa iti stimuleze tie anusul cu limba. In acest fel, va veti proteja de posibile infectii!

Este important de stiut ca:

– daca folosesti un prezervativ masculin pe care il vei taia pe lungime, ai grija sa nu intepi folia; in cazul in care folia este intepata, exista riscul ca fluidele partenerei/partenerului sa ajunga la nivelul gurii tale ceea ce inseamna posibilitatea infectarii cu o infectie cu transmitere sexuala;

– foloseste mereu o bucata de latex noua; este de recomandat sa nu o imparti cu un alt partener;

– foloseste doar o parte a bucatii de latex; nu o intoarce si pe partea cealalta pentru ca astfel fluidele partenerei/partenerului vor intra in contact cu gura ta;

– foloseste o noua bucata de latex daca treci de la sex oral-vaginal la sex oral-anal;

– foliile din latex sau bucatile de prezervativ nu previn sarcinile nedorite!

Daca te hotarasti sa faci sex oral, ar fi bine sa stii ca exista posibilitatea sa te infectezi cu o infectie cu transmitere sexuala asa ca, folosirea unui prezervativ pe post de folie in cazul sexului oral-anal sau oral-vaginal este o idee buna!

Photo: www.teensource.org