Conform unui studiu canadian, cand vine vorba de decizii mai putin potrivite, sa fii excitat este aproape la fel de rau ca atunci cand esti sub influenta alcoolului! CUM ASA?

In cadrul unui experiment, 100 de persoane au fost puse sa se uite la filme porno sau filme fara tenta sexuala, iar apoi acestea au fost intrebate despre deciziile pe care le-ar lua in anumite situatii. REZULTATUL: Cei excitati de filme au spus ca ar lua decizii mai putin favorabile pentru sanatatea lor precum neutilizarea unui prezervativ.

De asemenea, cercetatorii au dorit sa stie cum nivelul de excitare ne afecteaza si in afara dormitorului. Pentru aceasta evaluare s-a realizat un al 2 lea experiment cu alte 100 persoane care au vizionat aceleasi filme, iar apoi au fost puse sa joace jocul de carti – Blackjack. REZULTATUL: Cercetatorii au descoperit faptul ca cei excitati de filme au luat decizii riscante la jocul de carti, cu 13% mai mult decat ceilalti.

Ideea este ca nivelul de excitare nu iti afecteaza abilitatea de a lua decizii cat motivatia din spatele deciziei. De exemplu, chiar daca stii faptul ca un prezervativ te protejeaza de infectii cu transmitere sexuala, intr-o stare de excitatie maxima se poate sa renunti la folosirea lui pentru ca te grabesti, ca e fun, ca esti intr-un anume scenariu etc.

CE FACI?

Iti stabilesti pentru tine niste reguli clare pe care nu le negociezi cu tine si cu nimeni altcineva. De exemplu: – Voi folosi intotdeauna un prezervativ atunci cand fac sex cu parteneri al caror trecut sexual nu il cunosc si nu sunt testati la zi de infectii.

SI REPETI! ZILNIC!

Sanatate!