Varsta pubertatii aduce modificari fizice care pot speria adolescentii nestiutori. Complexele apar cand nu ne cunoastem bine corpul si felul in care acesta evolueaza.

            Te-ai gandit cum ar fi sa te afli in pat cu iubitul tau si deodata sa te simti „uda”? Ce poti sa faci in situatia asta? Sa plangi? Sa pleci? Sau sa nu dai atentie acestui lucru normal din punct de vedere fiziologic? Multe fete se simt rusinate sau speriate de secretia vaginala care ajuta la lubrifiere si de cantitatea variata a acesteia. Uneori e mai abundenta, alteori „este sublima dar lipseste cu desavarsire”. Fetelor, nu va rusinati! Este ceva absolut normal si nimeni nu va va condamna pentru asta!

            Un alt complex al fetelor este dat de parul pubian. „Sa ma epilez complet sau partial? Cu ceara sau cu crema? Cu model sau fara?”. O sumedenie de intrebari apar cand vine vorba de aceasta „problema”. Tine de alegerea fiecaruia ce „look” vrea sa adopte. Importanta este igiena.

            O alta intrebare care se perinda prin mintea multor fete este daca partenerul va observa diferenta de marime dintre sani. In primul rand sa lamurim ca este absolut normal ca un san sa fie mai mare decat celalalt. Toate fetele au aceasta diferenta si nu trebuie sa il consideram un complex. Baietii, sau cel putin majoritatea, nu observa detaliile legate de marimea sanilor. Insa daca diferenta este foarte mare si vizibila, cel mai bine este sa va adresati unui medic de specialitate.

            Acestea sunt cele mai des intalnite complexe in randul adolescentelor. Nu va panicati! Sunt normale, doar suntem oameni, nu roboti!

Iulia I (Voluntar SMA si MTV)

Poza: shopyourshape.com