Am mai tratat subiectul in trecut, insa am mai avea cate ceva de discutat despre circumcizie!
Iata articolul trecuthttps://doareu.com/penisul-necircumcis-sau-circumcis/

AR PUTEA SA DUREZE MAI MULT….

Barbatii circumcisi ar putea sa aiba un orgasm intarziat, spune o cercetare din Turcia. In acest studiu, barbatii care si-au facut operatia de circumcizie cand erau adulti au inregistrat o intarziere a orgasmului cu pana la 20 de secunde. ATENTIE – faptul ca orgasmul se poate sa fie intarziat cu 20 de secunde, nu inseamna ca maine trebuie sa te programezi pentru circumcizie. 

Alti cercetatori speculeaza faptul ca un penis circumcis este mai putin sensibil, ceea ce poate fi considerat ca motiv al intarzierii de 20 de secunde. Cert este ca studiile nu confirma aceasta informatie!

FETELE ZIC CA….

Un studiu danez arata ca femeile casatorite cu barbati circumcisi sunt mai predispuse in a avea probleme sexuale, chiar dificultati in a ajunge la orgasm. Asta nu inseamna ca toate fetele ii prefera pe barbatii necircumcisi.

MAI PUTINE SANSE SA FACI CANCER

Cercetatorii spun ca, barbatii circumcisi prezinta mai putine sanse de a face cancer de penis sau de prostata si asta pentru ca existenta preputului poate favoriza dezvoltarea unor infectii sexuale ceea ce poate contribui la extinderea cancerului. Asta nu inseamna ca fiecare barbat trebuie sa mearga sa isi faca o operatie de circumizie. Poti utiliza un prezervativ si mentine zona curata: dus dupa sex, decalotarea penisului in timpul spalarii.

MAI PUTINE SANSE DE A LUA O INFECTIE CU TRANSMITERE SEXUALA

Conform CDC, un penis circumcis reduce riscul contractarii virusului HIV sau a altor infectii. Intr-un studiu, barbatii din Baltimore care au fost expusi virusului HIV prezentau sanse de 2 ori mai mari sa se infecteze daca nu erau circumcisi. Oamenii de stiinta inca incearca sa intealeaga de ce se intampla astfel. Una dintre explicatii ar fi ATA si cat este aceasta de predispusa sa se rupa in timpul actului sexual oferind astfel o cale de intrare virusilor. Indiferent daca acest lucru este valabil sau nu, faptul ca ai un penis circumcis nu inseamna ca esti in siguranta TOTALA. Ca sa fii in siguranta, trebuie sa folosesti un prezervativ! 

PREZERVATIVUL STA MAI BINE

…sau cel putin asa se spune!

Dupa cum vezi, nici un studiu nu arata daca este sau nu este mai bine sa fii circumcis. Cert este ca ar fi bine sa te protejezi de HIV sau alte infectii cu transmitere sexuala prin folosirea unui prezervativ.