Celebritatile din Romania se aliaza impotriva virusului HIV


Bucuresti, 06 mai 2015
: Asociatia Semper Musica – singura organizatie din Romania finantata de Fundatia MTV Staying Alive din America – anunta organizarea evenimentului <CELEBS fight AIDS, editia 2015> pe data de 12 mai 2015, eveniment monden prin care mai multe celebritati si persoane publice locale atrag atentia tinerilor si nu numai asupra infectiei cu HIV si contribuie la strangerea de fonduri pentru organizarea de sesiuni de educatie sexuala in liceele romanesti.

Evenimentul aduce laolalta celebritati precum Vladimir Draghia, Rita Muresan, Anca Serea, Xonia, Florin Chilian, Diana Bart, Oana Tache si alte persoane publice importante si are drept scop pe de-o parte, de a atrage atentia tinerilor si nu numai asupra riscurilor asociate contactelor sexuale neprotejate din perspectiva infectiei cu HIV si a altor boli cu transmitere sexuala, iar pe de alta parte de a strange fonduri pentru continuarea organizarii de sesiuni de educatie sexuala in liceele din Romania, activitate pe care Asociatia Semper Musica a inceput-o in 2014 cu ajutor din partea Fundatiei MTV Staying Alive SUA si partenerilor locali: DUREX Romania. Fiecare initiativa a fost si este sprijinita de  MTV Romania.

In vederea strangerii de fonduri, se va organiza o licitatie de tip silent auction in cadrul careia se vor licita fara strigare mai multe obiecte donate de celebritati, persoane publice si diversi retaileri de lux.

Evenimentul va avea loc la LOFT si este sustinut de catre Fundatia MTV Staying Alive din SUA si sprijinit de MTV Romania, iar din randul partenerilor enumeram:  DUREX Romania, MAC Cosmetics Romania si alte companii importante.

/////

Gala de strangere de fonduri vine in contextul in care, in Romania, in 2013, conform Compartimentului de Monitorizare si Evaluare a Infectiei cu HIV/SIDA in Romania, din cadrul Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, aproape jumatate din cazurile de noi infectii cu HIV sunt inregistrate in randul tinerilor cu varste intre 15 si 29 de ani, iar, conform UNICEF Romania – Raportul „Situatia Adolescentilor din Romania, 2013”, varsta medie de debut a vietii sexuale este de 15,5 ani. Mai mult decat atat, conform Biroului National de Statistica din Marea Britanie, in 2012, Romania este a doua tara din UE, dupa Bulgaria, cu cea mai mare rata de sarcini inregistrata la adolescentele cu varste intre 15 si 19 ani (39,4 la 1000 de femei). De asemenea, Institutul National de Statistica mentioneaza ca pentru anii 2012 si 2013 s-a inregistrat un numar de 1532 de copii nascuti de mame sub 15 ani si aproape 39000 de copii nascuti de mame cu varste intre 15 si 19 ani.

Despre Asociatia Semper Musica: organizator

Asociatia Semper Musica este singura organizatie din Romania finantata de Fundatia MTV Staying Alive din America, fiind o organizatie activa in domeniul educatiei pentru sanatate adresata tinerilor, reducerii nivelului de discriminare al tinerilor care fac parte din diverse grupuri vulnerabile, promovarii unei alimentatii sanatoase și dezvoltarii de proiecte comunitare in vederea implicarii tinerilor și adultilor in rezolvarea problemelor comunitatilor din care fac parte.

www.sempermusica.org 

 

Macheta_web_Celebs