„Cand numarul de limfocite CD4 scade, imunitatea este serios afectata si organismul nu se mai poate apara impotriva altor virusuri, ciuperci, bacterii. In acest mod infectia cu HIV evolueaza la stadiul de SIDA – Sindromul Imunodeficientei Dobandite. SIDA nu reprezinta o singura boala, ci un complex de boli diferite, carora un organism normal le-ar face fata fara probleme, dar care la persoanele infectate cu HIV au o alta evolutie.

Evolutia de la infectarea cu HIV pana la aparitia SIDA poate dura chiar mai mult de 10 ani. Durata supravietuirii dupa instalarea SIDA poate fi de asemenea de mai multi ani, in conditiile unui tratament adecvat si sustinut cu medicatia specifica.

HIV reprezinta un anumit tip de virus numit retrovirus, iar medicamentele destinate tratamentului pacientilor cu acest virus se numesc antiretrovirale (ARV). Aceste medicamente tin sub control virusul si incetinesc progresul infectiei HIV, dar nu il elimina definitiv. Este vital ca persoanele seropozitive sa utilizeze aceste medicamente exact dupa schema prescrisa de catre medicul in grija caruia se afla.

In prezent, tratamentul ARV prelungeste viata persoanelor seropozitive si totodata imbunatateste calitatea vietii acestora.”

Sursa: www.viatacuhiv.ro    Untitled