Cum a fost?

Pai, cum sa fie?! Daca stau si ma gandesc la cum eram inainte de sesiuni, as putea sa spun ca imi imaginam cum voi fi eu invatat de catre acesti tineri despre chestiuni ce tin de sex si nu invers. Insa, in final, cred ca am avut 23 de discutii extraordinare, in care fiecare a avut posibilitatea sa spuna si sa intrebe orice, sa povesteasca din experientele proprii si sa nu ii fie teama de reactii.

Ne-am simtit extraordinar!

Si asta pentru ca in prima zi am vorbit 11 ore, in a 2 a, 10 ore si in a 3 a, 3. Dar nu le-am simtit pentru ca este o placere sa stai de vorba cu generatii mai tinere, sa intelegi care le sunt dilemele legate de inceperea vietii sexuale si sa incerci sa raspunzi la toate intrebarile in asa fel incat, la plecare, sa ramane cu ce le trebuie.

Am vorbit despre ce este HIV si SIDA, cum se transmite virusul HIV si cum nu se transmite, despre reactiile pe care ar fi de recomandat sa le avem atunci cand cunoastem o persoana infectata cu HIV, despre cum arata o persoana infectata cu HIV (HIV-ul nu se vede, ca oricare alta persoana), ce este testul HIV, semne si simptome la sifilis si gonoree, fidelitate si abstinenta si nu in ultimul rand, folosirea corecta a prezervativului.

Cel mai de interes a fost partea despre folosirea corecta a prezervativului, dar si cea despre cum poate o partenera sa iti protejeze partenerul in cazul in care aceasta doreste sa i se faca sex oral si partenerul este de acord. De asemenea, faptul ca DUREX a fost cu noi la toate aceste discutii, a insemnat foarte mult. Desi tinerele au fost mai rezervate in ceea ce priveste primirea unui prezervativ, baietii au fost extrem de receptivi si relaxati.

Interesanta a fost si partea de socializare cu cadrele didactice despre aceste sesiuni si feedback-ul pozitiv pe care echipa prezenta la Tecuci l-a primit de la acestia.

Ne vom intoarce din septembrie cu o noua serie de sesiuni despre discriminarea persoanelor care traiesc cu HIV in Romania. Abia asteptam sa ii reintalnim pe acest tineri frumosi care s-au bucurat sa fim la ei in liceu si sa poata sa intrebe orice si oricum, fara teama si reactii negative.

Daca vrei sa ajungem si in liceul tau, lasa-ne un comentariu si incercam sa ajungem si la tine!

Echipa Semper Musica

DSCF0125  DSCF0129