Gandul legat de prima experienta sexuala poate sa fie ciudat, confuz sau infricosator. Insa in primul rand, ar trebui sa definim „sexul”. Un contact sexual poate sa fie oral, anal sau vaginal, insa in acest articol vom vorbi mai multe despre sexul vaginal sau normal, cum mai este denumit in grupurile de tineri.

Poate ca deja ai vorbit despre sex cu prietenii tai, parintii, sau ai cautat online si poate ca inca nu esti pregatit/a de primul contact sexual, lucru care este cat se poate de ok. Poate ca ai deja un partener/o partenera cu care te simti confortabil/a si cu care ai discutat legat de primul contact sexual. Cert este ca indiferent daca esti pregatit/a sau nu, chiar daca nu ai sarutat niciodata pe cineva sau esti doar curios/curioasa, chiar daca ai chef sa citesti informatia asta sau nu, TOTUL depinde de tine si de ce doresti sa faci!

Iata cateva intrebari pe care ti le-ai putea pune:

Voi sangera?/Va sangera prietena mea?” – Raspunsul scurt este ca probabil, insa nu vor fi sangerari in cantitati mari. Unele fete sangereaza, altele nu.

Va fi dureros?” – Sexul pentru prima oara poate fi mai degraba incomfortabil decat dureros, foloseste lubrifiant+prezervativ si totul va fi ok (ai grija sa folosesti lubrifiant pe baza de apa pentru a nu risca corodarea si ruperea prezervativului).

Va fi ciudat?” – Sincer, sexul poate fi un pic ciudat; nu-ti crea false sperante, nu se intampla asa cum vedem la TV in serialele de adolescenti. Sexul este un puzzle in care ne cunoastem mai bine corpurile, nu te rusina daca in timpul actului se mai aud niste sunete jenante, e perfect normal. Sa intelegi ce iti place si ceea ce ii place partenerei/partenerului iti va lua timp asa ca, acorda-ti acest timp.

In orice caz, sexul trebuie sa aiba loc doar daca ambele persoane isi ofera consimtamantul si esti 100% hotarat ca vrei sa faci asta!

Mai ai intrebari?

Luca