Conform dictionarului explicativ al limbii romane, abuzul sexual este definit ca fiind fortarea unei persoane de catre o alta persoana de a intretine relatii sexuale nedorite. Violenta sexuala face referire la comentarii jignitoare la adresa oricarei persoane, hartuirea sexuala, atingeri sau aluzii neplacute, diverse injurii, propuneri indecente, atingerea sau mangaierea organelor genitale, penetrarea sexului sau anusului, expunerea organelor sexuale ale abuzatorului in fata victimei, obligarea sau incurajarea ei de a mangaia organele sexuale ale abuzatorului, obligarea minorului de a viziona material care contine pornografie, fortarea minorilor sa aibe contacte sexuale cu alte persoane indiferent daca este vorba de alti minori sau de adulti, sau mutilarea organelor genitale. Daca privim dincolo de aceasta definitie, putem spune ca abuzul sexual poate duce la pierderea unei vieti normale si linistite.

   De multe ori, sfatul prietenilor sau apropiatilor nu este suficient pentru a depasi aceasta drama. Cea mai buna solutie ramane sfatul unui specialist la care trebuie sa apelam cu incredere. Totodata, acesta ne ajuta sa trecem peste trauma psihologica, care poate produce consecinte negative.

   Nu-ti pierde increderea in tine si puterea de a depasi experintele grave din viata ta! Apeleaza cat mai repede la psihoterapeut sau psiholog si scapa de cosmarurile sau temerile ce nu-ti dau pace si te fac sa te inchizi in tine!

   Nu uita ca in cazul in care se intampla una sau mai multe dintre situatiile de mai sus, este musai sa mergi la POLITIE si sa reclami hartuitorul sau atacatorul. Nu-l lasa sa scape!

Andreea Stefania A.