5 lucruri pe care NU trebuie sa le faci in timpul actului sexual

1. Sa te gandesti ca partenerul cu care faci sex este sanatos! NU e cazul!

Nu este suficient sa iti intrebi partenerul sexual daca este sanatos din punct de vedere al infectiilor cu transmitere sexuala si acesta sa iti spuna ca DA. Nu este suficient ca partenerul sa se fi testat de HIV si alte infectii in ultimele luni. Se poate ca in aceasta perioada acesta sa se fi supus unor situatii cu risc si sa nu fie constient de asta. ASA CA, foloseste cate un prezervativ la fiecare contact sexual chiar daca partenerul arata sanatos sau iti spune ca s-a testat recent de HIV sau alte infectii si este negativ.

2. Nu e ok sa folosesti lubrifianti pe baza de ulei in combinatie cu prezervativul

Nefolosirea unui lubrifiant adecvat poate duce la producerea de rani interne, mai ales in cazul sexului anal si asta inseamna clar un drum la spital. De asemenea, daca folosesti un prezervativ din latex, nu e ok sa folosesti un lubrifiant pe baza de ulei. DE CE? Pentru ca uleiul distruge latexul din care este facut prezervativul si in timpul actului sexual acesta se va rupe. Pentru prezervativul din latex se va folosi un lubrifiant pe baza de apa.

3. Nu iti introduce sau nu ii introduce obiecte ascutite sau alte produse in vagin

DE CE? Pentru ca obiectele ascutite pot provoca rani, iar celelalte produse se pot sparge/rupe si astfel, bucati din acestea pot ramane in interior.

4. Nu o stresa sa ajunga la orgasm

Daca faci asta se va ajunge la o relatie sexuala tensionata, situatia deloc placuta pentru EA. Este posibil ca cateodata ea sa nu ajunga la orgasm si asta este!

5. Nu e cazul sa fii agresiv in timpul actului sexual

Nu iti forta partenera! Nu ii forta vaginul pentru ca se poate ajunge la mici leziuni. De asemenea, fiind agresiv poate sa iti aduca probleme de sanatate la nivelul penisului. Evita unghiurile nepotrivite sau dureroase sau pozitiile care nu vi se potrivesc. Daca nu faci asta este posibil sa se ajunge inclusiv la ruptura de penis. Iar daca partenera ta spune NU, nu va ramane!

 

 

« »

© 2024 Doar Eu!